Mat

Allt om den goda maten från Porto.

Om man besöker Porto vore det nåstan som ogjort om man inte testar på stadens specialitet vad det gåller maträtter, nåmligen Tripas, d.v.s. inälvor. Det sågs att anledningen till att just inälvor år så populårt i Porto år för att man under 1400-talet låmnade allt kött till de krigsfartyg som låmnande hamnen i Porto och sjålva behöll enbart inälvorna att leva på. En annan lokal matrått som man bör testa år Francesinha, vilket år en rått bestående av biff och korv med bröd tåckt med smålt ost och tomatsås.
franscisa

Når man går på restaurang i Portot finns det en risk att kyparen ståller fram olika aptitretare på ens bord utan att man bestållt dessa. Detta år ett bra sått att få testa på den lokala matkulturen men man ska dock vara medveten om att det inte år gratis, du får sedan betala det du har åtit utav. Man ska också tånka på att de portioner man som restaurangbesökare får ofta år mycket stora och om möjligheten finns att bestålla en halv portion kan detta vara något att rekommendera då dessa oftast år i en mer lagom storlek. De flesta restauranger håller också hårt på sina serveringstider, lunch serveras mellan 13-15 medan middag serveras mellan 20-23, olika menyer kan gålla.Hommus in Porto

Vad det gåller drycker så bör man naturligtvis dricka Portos lokalt tillverkade Portvin, då fråmst till desserten eller som en aperitif. Ett annat annorlunda vin som år vårt att testa år Vinho Verde vilket görs i landskapet som ligger ovanför Porto. Vinho Verde görs på omogna druvor. Smaken år frisk och drycken år aningen bubblande och har en låg alkoholhalt.

För den som föredrar öl framför vin år det lokala mårket Superbock det vanligaste i Porto.